Forse passagierstoename Groningen Airport Eelde

Forse passagierstoename Groningen Airport EeldeGroningen Airport Eelde heeft in de eerste helft van dit jaar 98.000 passagiers verwerkt. In dezelfde periode vorig jaar waren dit nog 78.000 passagiers. Dit komt neer op een stijging van 26 procent, meldt de luchthaven.

De groei is het gevolg van een toename van het aantal lijndiensten. Zo startte bijvoorbeeld Wizzair in de tweede helft van vorig jaar een lijndienst naar Gdánsk. Flybe startte ruim een jaar geleden een lijndienst tussen Groningen en Londen. Hiermee lijkt de luchthaven niets meer te voelen van het vertrek van Ryanair. Met ingang van dit jaar staakte de luchtvaartmaatschappij de vluchten vanaf Groningen. Vorig zomerseizoen vloog de budgetmaatschappij vanaf de luchthaven naar Palma de Mallorca en Girona.

Bij de start van het zomerseizoen is een tijdelijke noodvoorziening op de luchthaven in gebruik genomen. Tijdens piekmomenten zorgt de groei voor krapte in de vertrekhal van de luchthaven. Groningen Airport Eelde verwacht voor heel 2015 een groei van tien procent.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl
 


Deel deze pagina


Deel via Facebook Deel via Facebook