Meer bezoekers snelweg-tankstations

Meer bezoekers snelweg-tankstations


Het aantal automobilisten dat snelwegstations bezoekt neemt toe. De afgelopen tijd kwam er 5,5 procent meer bezoekers bij rijksweglocaties dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Foodstep.

De toegenomen populariteit van stations langs rijkswegen is opvallend. De laatste jaren weken veel automobilisten juist uit naar vestigingen aan het onderliggende wegennet, vanwege de lagere brandstofprijzen. Vlooteigenaren verboden hun medewerkers in sommige gevallen zelfs om aan de snelweg te tanken.

Die daling bij rijkswegstations lijkt, in ieder geval voorlopig, een halt te zijn toegeroepen. Rien de Koning, betrokken bij het onderzoek, vermoedt dat drie factoren daarbij een rol spelen. ”De brandstofprijzen zijn gedaald, mede door de komst van onbemande rijkswegstations. Daardoor gaan ook snelwegstations in de omgeving omlaag met de prijs.”
”Daarnaast zie je dat het shopaanbod verbetert, dat er meer plekken zijn waar je kunt zitten en dat vaak wifi beschikbaar is. Ten derde verschraalt het aanbod aan het onderliggende wegennet, vooral doordat steeds meer stations onbemand worden.” In tegenstelling tot bij snelweg-Tango’s, gaan bij onbemande vestigingen aan het onderliggende wegennet vaak de shops dicht.

De Abri-panelen uit het RoadBoard-netwerk van MMD Media staan strategisch naast de entree bij de snelweg-tankstations in de loop naar de shop. Ben u geïnteresseerd naar de commerciële mogelijkheden op deze locaties neem dan contact op met Petra Koster op 020 – 545 10 40  of via petra.koster@mmdmedia.nl.

Bron: Tankpro


Deel deze pagina


Deel via Facebook Deel via Facebook