Omwonenden positief over groei RTHA

Omwonenden positief over groei RTHA


VNO NCW heeft onderzoek laten doen naar de wens van omwonenden en het bedrijfsleven met betrekking tot de groei van Rotterdam The Hague Airport.

Uit een sentimentenonderzoek blijkt dat ruim zeventig procent van de stemmers voor een uitbreiding is van het huidige vliegverkeer op de luchthaven.

Aan het onderzoek deden 513 omwonenden en 105 ondernemers mee. Zij kregen de vraag: ’Mag volgens u het aantal vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport worden uitgebreid?' Het plan is om vanaf 2017 het aanbod vluchten van en naar de luchthaven geleidelijk te laten groeien met tien tot vijftien vluchten tot aan 2025.

Volgens Bert Mooren, directeur van de VNO NCW, is groei van de luchthaven belangrijk voor de economische groei van de regio. Hij vindt ook dat de mening van de regio zwaar mee moet tellen bij een verdere besluitvorming. Volgens Ron Louwerse, directeur van Rotterdam The Hague Airport, is er vanuit de regio veel behoefte aan meer bestemmingen en is de luchthaven op zoek naar ruimte om deze vraag op te vullen.

Bron: zakenreisnieuws


Deel deze pagina


Deel via Facebook Deel via Facebook