Omzet Nederlandse luchthavens sterk toegenomen

Omzet Nederlandse luchthavens sterk toegenomen


De omzet van de Nederlandse luchthavens is in het derde kwartaal van 2015 met meer dan 3,5 procent toegenomen tot het hoogste niveau ooit.

Ook het aantal passagiers dat via de Nederlandse luchthavens reisde bereikte in het derde kwartaal een record, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het grootste deel van de inkomsten van luchthavens en aanverwante dienstverleners komt van de passagiers. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2009 is het aantal afgehandelde passagiers met 38 procent gestegen naar ruim 19 miljoen. De omzet steeg in dezelfde periode met ruim 30 procent en het aantal vluchten voor passagiers- en vrachtvervoer nam toe met een kleine 20 procent.

Eindhoven Airport zag de grootste stijging in het aantal in- en uitgaande passagiers. Daar werden in het derde kwartaal meer dan 1,3 miljoen reizigers verwerkt, een plus van bijna 8 procent. Daarmee is Eindhoven Airport de tweede luchthaven van Nederland. Rotterdam The Hague Airport is met een half miljoen passagiers in het derde kwartaal de derde luchthaven van het land. Op één staat Schiphol. Via dat vliegveld reisden het afgelopen kwartaal ruim 17 miljoen mensen.

Bron: zakenreisnieuws


Deel deze pagina


Deel via Facebook Deel via Facebook