Uitbreiding bestemmingen vanaf Groningen Airport Eelde

Uitbreiding bestemmingen vanaf Groningen Airport Eelde


Arkefly is dinsdagmiddag 22 april gestart met vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Antalya. De vluchten van Arkefly worden 2x per week uitgevoerd en bieden een mooie aanvulling op het Eelde-aanbod.

Daarnaast heeft Flybe aangekondigd haar routenetwerk met ingang van 5 juni uit te breiden met een verbinding London Southend – Groningen Airport Eelde. De nieuwe route wordt zes keer per week non-stop uitgevoerd. Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde: “Londen is de belangrijkste bestemming voor vliegverkeer van en naar Noord-Nederland. De lijndienst gaat elke werkdag en in het weekend. Daardoor is deze route, in combinatie met de gunstige ticketprijzen, zeer interessant voor zowel zakelijke reizigers als citytrippers. Ook voor inkomend verkeer biedt deze verbinding mooie kansen. Een aanwinst voor Noord-Nederland”.

Verder vliegt Reisorganisatie Neckermann vanaf november elke zaterdag naar Lanzarote.
Reinoud Koot, manager capacity, yield & contracting Neckermann: “Door de grote vraag naar dit populaire Canarische eiland is dit een logische stap. Naast Gran Ganaria en Tenerife is er veel vraag naar Lanzarote vanuit de noordelijke provincies. Dit heeft ons doen besluiten om dit populaire Canarische eiland daarvandaan aan te bieden.

Met de realisatie van de baanverlenging op Groningen Airport Eelde in 2013 zijn de voorwaarden geschapen voor verdere groei van het luchtverkeer. Met de uitbreiding van de bestemmingen geeft de luchthaven invulling aan het streven zich de komende jaren verder te ontwikkelen tot een belangrijke schakel in de internationale bereikbaarheid van Noord-Nederland.


Deel deze pagina


Deel via Facebook Deel via Facebook