Verkoop benzine en diesel stijgt

Verkoop benzine en diesel stijgt


De verkoop van benzine en diesel zit in de lift. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS. Eerder dit jaar werd drie maanden op rij meer benzine verkocht dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

Dat is niet meer voorgekomen sinds 2011. Ook de dieselverkoop pluste. In maart en april van dit jaar steeg de afzet voor de eerste keer sinds 2012 twee maanden achter elkaar. Marktkenners schrijven de opleving toe aan de stijging van economische bedrijvigheid. Voor lpg blijven de cijfers dramatisch.
De afgelopen jaren daalde de verkoop van benzine en diesel stelselmatig. Er werden afnames van meer dan vijf procent genoteerd. Zuinigere auto’s en het grenseffect waren hiervan de belangrijkste oorzaken. Volgens de laatste cijfers van het CBS over januari tot en met april 2015, blijkt dat in de eerste maand nog sprake was van een daling, maar dat vanaf februari de benzineverkopen stegen. Diesel sloot zich een maand later aan bij die trend. Het gaat hierbij om kleine stijgingen van tussen de 0,8 en de 4,2 procent.

Nove-directeur Erik de Vries vermoedt dat de verkoopstijging wordt veroorzaakt door economische groei in Nederland. ”Het aantal werklozen neemt af en er is daardoor meer woon-werkverkeer. Ook de transportsector rijdt meer ritten.”

Bron: Tankpro


Deel deze pagina


Deel via Facebook Deel via Facebook